Bărbatul, în vârstă de 75 de ani, i-a plătit în aprilie bătăușului 2.500 de euro pentru a-i ataca pe fiul său de 43 de ani și pe partenerul acestuia și să le vandalizeze mașina.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dar lovitura a eșuat pentru că potențialul atacator a dezvăluit totul victimei, care este chirurg.

„Fiul meu este un derbedeu, rupe-i degetele”, se pare că i-ar fi spus tatăl bătăușului plătit. Presa din Italia a relatat că pensionarul a mai fost acuzat și că și-ar fi atacat soția, de care s-a despărțit după 40 de ani de căsătorie. În februarie, el mai angajase doi bătăuși ca să-l bată pe partenerul fiului său, care a avut nevoie de tratament medical.

Conflictul dintre fiu și tată, din suburbiile sudice ale orașului Torino, a început acum patru ani pentru o casă la mare din Franța și a escaladat când cel tânăr a intervenit într-o altercație dintre părinți. Se spune că tatăl l-ar fi amenințat atunci pe fiu că-i va rupe picioarele.

El a depus și o plângere la poliție împotriva fiului, într-o tentativă de a poza în victimă, mințind că fiul i-ar fi scos niște dinți fără permisiunea sa. Procurorul de caz a spus că fiul și mama sa au dezvoltat o „teamă justificată pentru siguranța lor și a oamenilor apropiați, fiind obligați să-și schimbe obiceiurile”.

Fiul le-a spus investigatorilor că simțea că este urmărit, fiind obligat să-și schimbe încuietorile și să circule cu prieteni pentru protecție:

„În afară de pacienții pe care-i cunoșteam, mă temeam să mai fac vizite fără să știu pe cine aveam să întâlnesc”. Arcigay Torino, un grup pentru drepturile LGBT, a postat pe Facebook că sentința i-a oferit siguranță victimei, care a fost amenințată doar „pentru că iubea un alt bărbat”.

Camera inferioară a parlamentului italian a dat luna trecută undă verde unei legi care ar încrimina mai aspru violențele împotriva femeilor și homosexualilor.

Legea, care-i va condamna la termene mai lungi pe cei care se fac vinovați de asemenea atacuri, trebuie să mai obțină și aprobarea camerei superioare a parlamentului. (Newsweek)