Dale McLaughlan, un bărbat în vârstă de 28 de ani din Scoția, a recunoscut că a încălcat măsurile de carantină impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului după ce a mers 35 de kilometri cu jetski-ul pentru a-și vedea prietena, relatează Business Insider.

JetskiFoto: Tony Cortazzi / Alamy / Profimedia Images

Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru intrare ilegală pe Insula Man și va fi încarcerat pentru 4 săptămâni. Acesta le-a declarat polițiștilor că nu a mai utilizat niciodată un jetski înainte de călătoria îndrăzneață de vinerea trecută, potrivit BBC.

„Acest individ cunoștea legea și a arătat un dispreț flagrant când a ales să o încalce, socializând în comunitate și posibil punând vieți în pericol”, a declarat într-un comunicat Howard Quayle, ministrul-șef al Insulei Man, pentru New York Times.

Avocatul lui McLaughlan a declarat în fața instanței că clientul său era atât de supărat că nu își poate vedea partenera din cauza restricțiilor anti-Covid încât a decis să ia situația în propriile mâini.

BBC a relatat că bărbatului i se permisese anterior să intre legal pe insulă însă că permisiunea i-a fost revocată după o vizită din luna septembrie când s-a întâlnit cu prietena sa pentru o noapte petrecută în oraș.

Acesta a cerut ulterior să i se permită întoarcerea pe insulă însă i-a fost refuzat accesul.

McLaughlan a declarat că atunci când și-a început vineri călătoria a crezut că aceasta va dura în jur de 40 de minute.

BBC scrie însă că de fapt a durat aproximativ pentru ore pentru a ajunge pe insulă iar apoi bărbatul a fost nevoit să meargă pe jos încă 24 de kilometri din locul acostării pentru a ajunge la casa iubitei sale.

Femeia a declarat că ea a crezut că iubitul său trăia și lucra pe insulă de mai multe săptămâni, potrivit BBC.

Ziua următoare McLaughlan i-a declarat unui polițist de pe insulă că locuiește la adresa prietenei sale și că au mers în două cluburi de noapte. Acesta a fost arestat duminică.

„Pe Insula Man toți suntem în favoarea ingeniozității”, a declarat ministrul-șef Quayle în comunicatul remis NYT.

„Însă din nefericire acesta a fost un demers iresponsabil și periculos care s-ar fi putut sfârși foarte diferit dată fiind perioada anului”, a concluzionat acesta.

Citește și: