Piața Sfântul Petru de la Vatican a găzduit de-a lungul anilor mai multe reprezentări mai puțin convenționale ale Nașterii Domnului însă cea de anul acesta arată de parcă a aterizat din spațiu, relatează Reuters.

Scena Nasterii Domnului de la VaticanFoto: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia Images

Scena futuristă, care include un astronaut și un personaj care amintește de Darth Vader din Star Wars, a primit atâtea recenzii negative încât dacă ar fi fost o piesă de pe Broadway ar fi eșuat probabil din noaptea premierei.

Unii utilizatori de pe social media, posibil pentru a ține tonul cu atmosfera generală din 2020, au catalogat-o drept o tulburătoare lipsă de încurajare.

Alții au fost mai acizi.

„Ce, în numele Creștinismului, au creat în piața de la Vatican”, a scris A.A. Michelangelo. „Cuvintele (sunt) nepotrivite pentru această creație oribilă care trebuie să fi venit de pe planeta Zog”, a adăugat acesta.

Fecioara Maria, Iosif, cei trei magi și păstorii arată ca niște piese de șah cubice iar animalele sunt ghemuite și pătrățoase.

Vaticanul folosește o scenă a Nașterii Domnului diferită în fiecare an, de obicei aceasta fiind donată de municipii sau artiști.

Reprezentarea modernistă de anul acesta, care a fost expusă în mai multe locații, a fost creată de studenții și profesorii din Castelli, un orășel italian faimos pentru creațiile sale din ceramică.

În mod tradițional italienii adaugă un nou personaj pentru a reprezenta un eveniment din anul care urmează să se încheie.

Scene din trecut au inclus o barcă ruptă pentru a reprezenta criza refugiaților și o persoană care vizită un deținut în pușcărie pentru a simboliza caritatea.

Astronautul de anul acesta reprezintă aselenizările lunare de la sfârșitul anilor 1960 și începutul anilor 1970, potrivit descrierii pentru vizitatori.

Un utilizator de pe social media a răspuns prin distribuirea unei imagini care înfățișează figurina plantând steagul Vaticanului pe Lună. Un altul o imagine care îl arată pe Darth Vader cerând direcții în Piața Sfântul Petru.

Pentru alții decizia administrației Vaticanului de a folosi reprezentarea respectivă tocmai la sfârșitul lui 2020 a fost mai supărătoare.

„Cu această pandemie globală și toate celelalte ce li se întâmplă creștinilor, și de fapt oricui, era așteptat un semn de renaștere”, afirmă Alfredo Chiarelli, în vârstă de 65 de ani, care vinde obiecte de cult în piață de 30 de ani.

„A provocat confuzie și întristat numeroși oameni”, a declarat acesta pentru Reuters.

Citește și: