Premierul britanic Boris Johnson le-a repetat şi marți miniştrilor din cabinetul său că cel mai probabil rezultat al negocierilor comerciale post-Brexit este lipsa unui acord, potrivit Mediafax care citează Reuters.

Boris JohnsonFoto: DW Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Premierul britanic Boris Johnson le-a repetat şi marți miniştrilor din cabinetul său că cel mai probabil rezultat al negocierilor comerciale post-Brexit este lipsa unui acord, însă a susţinut că încearcă în continuare să stea la masă cu Uniunea Europeană, potrivit unui anunţ al purtătorului de cuvânt, citat de Reuters.

În timpul unei informări cu miniştrii din cabinetul său, Johnson a „exprimat încă o dată dorinţa de a ajunge la un acord de comerţ liber, dar nu cu orice costuri, şi a reiterat că orice acord trebuie să respecte independenţa şi suveranitatea ţării”, a transmis purtătorul de cuvânt: „Premierul a exprimat clar că lipsa unui acord şi o perioadă de tranziţie cu termeni de tipul Australia rămân cele mai probabile rezultate ale negocierilor, dar rămâne dedicat negocierilor în continuare”.

Australia nu are un acord comercial cu Uniunea Europeană.

''Timpul presează din ce în ce mai mult'' pentru un acord post-Brexit, avertizează un responsasbil german

''Timpul presează din ce în ce mai mult'' pentru un acord post-Brexit între europeni şi britanici, a avertizat luni secretarul de stat german pentru Afaceri europene Michael Roth, într-un interviu acordat AFP.

''Mâna Uniunii Europene rămâne întinsă. Vrem în continuare un acord bun pentru cetăţenii de ambe părţi ale Canalului Mânecii. Dar timpul presează din ce în ce mai mult'', a subliniat politicianul a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene până la sfârşitul anului, citează Agerpres.

''Avem nevoie acum de voinţă politică şi la Londra. Acolo unde există voinţă, există încă o cale pentru o soluţie acceptabilă şi justă'', a adăugat liderul social-democrat.