Primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, a ridiculizat marți o decizie ”absurdă” după ce orașul a fost amendat cu 90.000 de euro pentru că a ”numit prea multe femei în funcții de conducere”, relatează AFP.

Anne HidalgoFoto: Captura YouTube

Această amendă, care vizează anul 2018, a fost decisă de Ministerul Funcțiilor Publice pentru nerespectarea unei prevederi privind paritatea de gen, care a fost eliminată ulterior.

”Sunt fericită să anunț că am fost amendați” pentru ”numirea prea multor femei în posturi de conducere”, a declarat primarul într-o ședință a Consiliului din Paris.

Hidalgo a spus că este învinovățită că 11 femei și doar 5 bărbați au fost numiți în poziții de conducere în Primărie în 2018, ceea ce înseamnă că 69% erau femei.

”Ce este foarte frumos la birocrație este că nu știe să discearnă și ca atare îndrăznește orice”, a spus Anne Hidalgo, care a nunțat că ea însăși va plăti amenda.

”Administrația acestei Primării a devenit, deodată, prea feministă”, a spus Hidalgo, potrivit The Guardian, citând AFP.

„Această amendă este evident absurdă, nedreaptă, iresponsabilă, periculoasă”, a continuat ea, denunțând „întârzierea” Franței în promovarea femeilor.

„Da, pentru a promova și a realiza într-o zi paritatea, trebuie să accelerăm ritmul și să ne asigurăm că la numiri există mai multe femei decât bărbați”, a mai spus edilul.

Ministrul serviciului public Amélie de Montchalin a recunoscut ea însăși că această dispoziție, abrogată în 2019, a fost „absurdă”. "Cauza femeilor merită mai mult! Vreau ca amenda plătită de Paris pentru 2018 să finanțeze acțiuni concrete de promovare a femeilor în funcțiile public", a scris ea pe Twitter, invitând-o pe Anne Hidalgo la o discuție.