Un francez cu probleme psihice a fost arestat pentru tentativă de omor într-un orășel din suburbia Parisului după ce a înjunghiat trei persoane, două dintre ele cetățeni români, acestea fiind internate la terapie intensivă, relatează Le Figaro citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul, care suferă de probleme psihice, este bănuit că a înjunghiat, sâmbătă, trei persoane, dintre care două de origine română, la Antony, în Franța, scrie lefigaro.fr.

Francezul este acuzat pentru tentativă de omor motivată de „rasă, etnie sau religie”, au afirmat marți reprezentanții Parchetului de la Nanterre.

Circumstanța rasismului a fost luată în calcul deoarece bărbatul „și-a explicat acțiunea prin originea victimelor”, în special rromii, a precizat procuratura pentru AFP.

Sâmbătă seara, un bărbat a rănit grav două femei și un tânăr cu un cuțit, în Antony (Hautes-de-Seine), un oraș cu peste 60.000 de locuitori, situat în suburbiile sudice ale Parisului.

Potrivit surselor din poliție, citate de lefigaro.fr, respondentul are tulburări psihologice semnificative de tip schizofrenic.

Două dintre victime au fost de origine română, potrivit procuraturii. Este vorba de un tînăr de 19 de ani și o femeie, a cărei identitate nu a fost cunoscută și care se afla încă în terapie intensivă marți.

A treia victimă, în vârstă de 59 de ani, este încă spitalizată.