Parlamentul ungar, unde partidul de guvernământ Fidesz al premierului Viktor Orban are o majoritate de două treimi, a adoptat marți o lege care le va interzice în practică partenerilor de același sex să adopte copii, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Legea, propusă de guvernul lui Viktor Orban, stipulează că doar cuplurile căsătorite pot adopta copii iar persoanele necăsătorite o vor putea face doar cu o aprobare specială din partea ministerului pentru familii ungar.

Căsătoriile între persoane de același sex sunt interzise în Ungaria.

Parlamentul a modificat de asemenea constituția, numeroase noi amendamente fiind adoptate, printre acestea numărându-se definirea familiei ca uniunea dintre un tată care este bărbat și o mamă care este femeie.

Deși există excepții pentru ca persoanele necăsătorite și membrii familiei să poată adopta copii, „regula principală este că doar cuplurile căsătorite pot adopta un copil iar asta înseamnă un bărbat și o femeie care sunt căsătoriți”, a declarat ministrul justiției ungar, Judit Varga.

Adopțiile de către cupluri de același sex erau posibile până acum în Ungaria dacă unul dintre parteneri formula cererea ca persoană singură.