Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat pe democratul Joe Biden pentru victoria în alegerile prezidențiale din SUA, scrie Reuters.

Vladimir PutinFoto: Profimedia Images

"Din partea mea, sunt gata de interacțiune și dialog cu dumneavoastră”, a transmis Putin printr-o declarație de presă emisă de Kremlin.

"Putin i-a urat președintelui ales mult succes și și-a exprimat încrederea că Rusia și SUA, care au o responsabilitate specială pentru securitatea și stabilitatea globală, pot ajuta cu-adevărat la soluționarea multiplelor probleme și provocări cu care se confruntă lumea, în pofida diferențelor dintre cele două state”, a mai transmis Kremlinul.

Putin este ultimul dintre marii lideri care fac acest gest, în condițiile în care majoritatea șefilor de stat și de guverne au salutat câștigarea alegerilor de către Biden imediat după anunțarea rezultatelor, fără să aștepte validarea de către Colegiul Electorali.

Validarea a avut loc luni seară. Democratul Joe Biden a câștigat luni votul Colegiului Electoral, care confirmă oficial victoria acestuia în alegerile prezidențiale și pune capăt încercărilor eșuate ale președintelui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor de pe 3 noiembrie. Parlamentarii urmează să certifice votul Colegiului Electoral pe 6 ianuarie.

Confirmat oficial cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, democratul Joe Biden a declarat, într-un discurs adresat națiunii după anunțarea votului din Colegiul Electorilor, că este timpul ca americanii să întoarcă pagina istoriei. ”Democrația noastră a fost presată, testată și amenințată, dar s-a dovedit a fi rezistentă, autentică și puternică”, a spus Biden.