Nestlé a lansat în Japonia o linie nouă de batoane Kit Kat în care este folosită ciocolată învechită timp de șase luni în butoaie de whisky din Scoția, relatează CNN.

Batoanele cu whisky Kit KatFoto: Nestle

Batoanele sunt vândute doar în timpul lunilor de iarnă și folosesc bucăți de cacao expediate tocmai din insula scoțiană Islay, faimoasă pentru numeroasele sale distilerii istorice.

Nestlé afirmă că noul baton este „o ciocolată amară pentru adulți care le permite consumatorilor să savureze aroma și gustul de whisky distilat”.

„În timpul perioadei [de producție] de 180 de zile, butoaiele de whisky sunt rotite manual odată pe săptămână, acest lucru punând toate bucățile de cacao din butoaie în contact cu interiorul său”, a adăugat compania.

Batoanele vor fi disponibile însă doar în Japonia deocamdată și vor fi vândute doar în magazinele Chocolatory ale KitKat la prețul de 300 de yeni (2,37 euro).

Pandemia de COVID-19 a afectat unele din cele mai renumite insule britanice producătoare de whisky după ce acestea au fost puse în carantină iar barurile și restaurantele din Marea Britanie au fost închise pentru a preveni răspândirea virusului.

Marea Britanie a exportat 1,3 miliarde de sticle de whisky în 2019, acestea ajungând în 175 de țări din lume și generând venituri în valoare de aproximativ 4,9 miliarde de lire sterline (5,37 miliarde de euro).

Citește și: