Elveția își va revizui adopțiile internaționale după acuzațiile potrivit cărora unii copii ar fi fost furați de traficanții de carne vie
„Acceptăm și regretăm eșecul autorităților elvețiene de a preveni adopțiile din Sri Lanka până în anii 1990 în pofida semnalelor de, în unele cazuri, nereguli majore”, a afirmat cabinetul federal într-un comunicat.
Acesta a cerut de asemenea mai multă susținere pentru persoanele adoptate în Elveția la momentul respectiv și care s-au zbătut să afle mai multe despre originile lor.
Problema a apărut în spațiul public după ce un documentar difuzat de o televiziune olandeză în 2017 a relatat că mii de copii din Sri Lanka au fost dați spre adopție, adesea ilegal, în țările europene de-a lungul mai multor decenii.
Un studiu realizat la cererea guvernului elvețian și publicat mai devreme în cursul acestui an de Universitatea de Științe Aplicate din Zurich (ZHAW) a descoperit că autoritățile din această țară au aprobat adopția a cel puțin 950 de copii din Sri Lanka între 1973 și 1997.
Studiul subliniază însă că numărul exact al acestora este imposibil de stabilit.
Guvernul federal de la Berna a anunțat că intenționează să realizeze o analiză mai amănunțită cu privire la adopțiile ilegale după ce un parlamentar elvețian a provocat îngrijorări în 2017 potrivit cărora o parte a copiilor adoptați ar fi fost „furați sau vânduți” înainte de a ajunge în Elveția.
Guvernul olandez a declanșat la rândul său o investigație după difuzarea documentarului în urmă cu trei luni, un raport final asupra problemei fiind așteptat să apară în luna februarie a anului viitor, după mai multe amânări cauzate de pandemia de COVID-19.
Comisia de anchetă constituită în Olanda a revizuit adopțiile din Brazilia, Columbia, Indonezi, Sri Lanka și Bangladesh realizate în anii 1980 pentru a descoperi dacă angajați ai statului olandez au fost implicați în presupusele fraude.
Citește și:

Ministrul energiei cedează în fața ANRE în ceea ce privește liberalizarea, deși este "ușor nemulțumit" / Marii furnizori de energie nu vor fi obligați să ofere reduceri de prețuri
Cum decurge vaccinarea într-o comună din Iași: doar patru persoane imunizate luni, o singură persoană programată pentru marți: „Nu pot să aduc oameni de acasă să-i vaccinez”
Povestea discului de la Nebra - Un fals extrem de bine făcut sau cea mai veche reprezentare a cerului?
“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
Pe romaneste spus: carne de tun....