Toate serviciile Alphabet Inc, printre care Youtube, Gmail și Google Drive, au căzut luni pentru mii de utilizatori din întreaga lume, relatează Reuters.

Eroare YoutubeFoto: Captura ecran

UPDATE: Problemele au fost remediate și majoritatea utilizatorilor pot din nou să acceseze serviciile Google, a anunțat compania într-un comunicat.

Alphabet Inc este compania care deține Google.

Unii utilizatori au raportat probleme și cu Google Photos și Google Classroom în contextul în care milioane de elevi și studenți au trecut la învățământ de la distanță datorită pandemiei de COVID-19.

Utilizatorii Gmail primesc erori de tipul "We’re sorry but your account is temporarily unavailable" în timp ce pe site-ul Youtube userii sunt întâmpinați cu mesajul "Something went wrong".

Site-ul Downdetector numărase la primele ore ale după-amiezii peste 12.000 de plângeri formulate de utilizatorii Youtube care nu pot accesa platforma, erori similare fiind raportate și pentru celelalte servicii Google căzute.

Probleme au fost raportate în mai multe părți ale lumii printre care Statele Unite, Marea Britanie și India. Problemele au fost sesizate și de utilizatori din țara noastră.

Harta realizată de cei de la Down Detector cu reclamațiile primite vizavi de problemele cu serviciile Google e foarte similară cu cea realizată în urmă cu 4 zile când au fost raportate probleme cu Facebook Messanger și Instagram.