Senatul SUA a aprobat, vineri după-amiază, un plan bugetar de 740 de miliarde de dolari destinat Departamentului Apărării, în pofida obiecţiilor preşedintelui în funcţie, Donald Trump, informează Mediafax citând agenţia Associated Press.

Foto:

Senatul de la Washington, dominat de o majoritate republicană, a aprobat proiectul bugetar cu 84 de voturi pentru şi 13 împotrivă. În Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul Partidului Democrat, proiectul bugetar, care prevede asigurarea cheltuielilor esenţiale, a fost aprobat acum câteva zile cu un raport de voturi de 335 la 78.

În cazul în care preşedintele Donald Trump va bloca prin veto intrarea în vigoare a planului bugetar destinat Pentagonului, decizia prezidenţială va putea fi anulată prin voturi cu majorităţi de două-treimi. Nu este sigur că Senatul şi Camera Reprezentanţilor vor menţine acelaşi număr de voturi ca acum în cazul trimiterii proiectului bugetar spre reexaminare.

Donald Trump ameninţă cu blocarea planului bugetar din cauză că membrii Congresului nu vor să sancţioneze companiile online pentru conţinutul postat de utilizatori. În luna mai, Donald Trump a emis o ordonanţă prezidenţială pentru modificarea Secţiunii 230 a Legii Comunicaţiilor, care protejează companiile online de responsabilitate pentru conţinutul difuzat de utilizatori, dar, pentru a intra în vigoare, amendamentele trebuie aprobate de Congres, informează site-ul Axios.com. De asemenea, Donald Trump este nemulţumit că unele baze militare vor purta în continuare numele unor generali confederaţi.