Joe Biden și Kamala Harris au primit împreună titlul de ”Persoană a anului” acordat de revista Time pentru anul 2020, în condițiile în care printre cei nominalizați se afla și cel care a pierdut alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, transmite Reuters.

Biden si Harris pe coperta TimeFoto: time.com

Biden și Harris au ”oferit reparație și reînnoire pe un singur buletin de vot”, spune Time în profilul realizat celor doi.

”Iar America a primit ce ofereau ei: după cea mai mare prezență la vot din ultimul secol, ei au adunat peste 81 de milioane de voturi, cele mai multe din istoria prezidențialelor, depășindu-l pe Trump cu circa 7 milioane de voturi și trecând de partea lor cinci state cheie”, scrie Time.

Trump, al 45-lea președinte al SUA și ”Persoană a anului” în 2016, titlu acordat de Time la o lună după ce o învingea pe Hillary Clinton, a fost printre ceilalți trei finaliști de anul acesta.

Ceilalți doi nominalizați au fost candidați de grup: lucrătorii din sănătate care luptă cu pandemia Covid-19 și participanții la mișcarea de justiție rasială pornită după uciderea, pe 25 mai, a lui George Floyd, un bărbat de culoare care a murit după ce un polițist din Minneapolis a stat cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.