Marina Rusiei va participa în exerciții comune alături de statele membre NATO pentru prima dată în ultimii 10 ani, potrivit unui anunț al Flotei Mării Negre rusești citat de Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Exercițiile multinaționale Aman 2021 vor avea loc în luna februarie în largul coastei Karachi, Pakistan. Pe lângă navele rusește, la operațiuni vor participa vapoare de luptă din Pakistan, Statele Unite, Marea Britanie, China, Japonia, Turcia, Filipine, Sri Lanka, Indonezia și Malaysia.

Ultima dată când nave rusești au operat alături de cele ale NATO a fost în 2011 în timpul exercițiului Bold Monarch din largul Spaniei.

În luna septembrie, Valeri Gherasimov, șeful statului major al forțelor armate ruse, a acuzat NATO de întărirea prezenței sale în apropierea granițelor Rusiei.

„Intensificarea activităților SUA și NATO nu are loc în Atlantic sau Caraibe, ci la o distanță de 20-30 de kilometri de granițele Rusiei”, a declarat acesta.

Gherasimov a adăugat că rapoartele NATO privind comportamentul agresiv al forțelor armate rusești sunt false.

Un raport NATO publicat mai devreme în cursul acestui an a identificat Rusia drept una din principalele amenințări la adresa statelor membre în următorul deceniu.

Citește și: