O jurnalistă și șoferul ei au fost asasinați în drum spre muncă, în Afganistan
Cei doi au fost împuşcaţi mortal joi dimineaţa, când mergeau către muncă, în oraşul Jalalabad, capitala provinciei, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului din Nangarhar.
Malalai Maiwand era prezentatoare de ştiri la postul privat de radio şi televiziune Enikass de circa patru ani, a declarat pentru dpa directorul postului, Zalmai Latifi.
Acesta a atribuit atacul "duşmanilor ţării", menţionând că, de-a lungul timpului, împotriva acestui post au fost adresate ameninţări cu moartea.
În 2017, mai multe persoane, între care un şofer al postului de televiziune au fost ucise într-o explozie în apropiere de sediul acestuia.
În 2018, directorul canalului a fost răpit de necunoscuţi înarmaţi, dar a fost eliberat mai târziu.
Atacul de joi nu a fost deocamdată revendicat. În provincia afgană sunt activi atât talibanii cât şi militanţii Statului Islamic.
Conform organizaţiei Reporteri fără frontiere, Afganistanul este una dintre cele mai periculoase ţări pentru ziarişti. În 2019, cel puţin 10 jurnalişti şi membri de personal din media au fost ucişi pe teritoriul acestei ţări.
Anul precedent a fost însă şi mai sângeros, cu 20 de reporteri şi lucrători din media ucişi în diferite atacuri violente. Luna trecută, doi proeminenţi jurnalişti afgani şi-au pierdut viața în atentate cu bombă separate, în provincia sudică Helmand şi în capitala Kabul.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"