Fiul președintelui ales Joe Biden, Hunter, a anunțat miercuri că a aflat cu o zi înainte că a făcut obiectul unei anchete federale în statul Delaware asupra situației sale fiscale, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Iau acest lucru foarte în serios, dar sunt încrezător că o examinare profesională și obiectivă va arăta că mi-am gestionat afacerile într-o manieră legală și adecvată, inclusiv cu ajutorul consilierilor fiscali profesioniști", a declarat el într-un comunicat de presă.

"Președintele ales Biden este extrem de mândru de fiul său, care a trebuit să facă față provocărilor teribile, inclusiv atacuri personale mișelești din ultimele luni, pentru a ieși întărit în cele din urmă", a declarat echipa de tranziție a lui Joe Biden în acest raport.

Președintele Donald Trump, în cursul campaniei prezidențiale, s-a referit la familia Biden ca la o „întreprindere criminală”, arătând în special afacerile lui Hunter Biden din Ucraina și China, când tatăl său era vicepreședinte al lui Barack Obama 2017.

El îl acuză în special pe Joe Biden că a obținut demiterea unui procuror ucrainean pentru a proteja o companie de gaze naturale, Burisma, de care fiul său era atunci în consiliul de administrație de urmărirea penală pentru corupție.