Un youtuber din Rusia și-a încuiat prietena afară în frig în timpul unui livestream, aceasta pierzându-și ulterior viața, relatează presa rusă, potrivit Business Insider.

Valentina Grigorieva si Stas ReeflayFoto: Captura video

Stas Reeflay, în vârstă de 30 de ani, al cărui nume real este Stanislav Reșetnikov, ar fi forțat-o pe prietena sa să iasă afară din casă doar în chiloți în pofida temperaturilor extrem de scăzute, bărbatul transmițând în direct incidentul.

Întregistrări ale livestream-ului și alte clipuri cu Reeflay și femeia care a murit, Valentina „Valya” Grigorieva, în vârstă de 28 de ani, au continuat să apară pe Youtube.

Baza, o agenție de presă independentă din Rusia a fost prima care a raportat incidentul, site-ul de știri rusesc Lenta relatând ulterior că acesta a avut loc în dimineața zilei de 2 decembrie.

„Iepurașul meu, ce ai?”, a întrebat Reeflay în rusă în timpul livestream-ului după ce a cărat-o pe Grigorieva înapoi în casă, acesta declarând ulterior în fața celor care îl urmăreau „băieți...nu are puls...e palidă. Nu respiră”.

Mai multe înregistrări video cu incidentul au strâns sute de mii de vizualizări pe Youtube.

Comitetul de Investigații al Rusiei, care conduce anchetele federale din această țară, a declarat că o investigație „urgentă” privind moartea femeii este în derulare.

Canalul de Youtube al lui Reeflay a fost închis de platforma de videosharing după ce acesteia i-a fost adus la cunoștință incidentul, a declarat un purtător de cuvânt al Youtube pentru Insider.

Bărbatul părea să aibă în jur de 4.000 de subscriberi pe canalul său înainte ca acesta să fie închis, potrivit datelor SocialBlade, un website de analiză a social media.

Tabloidul britanic The Sun a afirmat că a obținut și alte înregistrări ale bărbatului care arată „o campanie de violență și abuz” împotriva femeii, corpul acesteia prezentând urme de violență fizică, potrivit aceleiași surse care citează autoritățile ruse.