Grupul britanic Ineos, controlat de miliardarul Jim Ratcliffe, renumit pentru sprjinul oferit campaniei în favoarea Brexitului, a decis să construiască primul său automobil la o uzină din Franţa, renunţând la planurile anterioare care vizau construirea unei uzine în Marea Britanie, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

În luna septembrie 2019, grupul Ineos a anunţat că va forma o divizie auto care va asambla un model de teren denumit Grenadier la o uzină ce urmează să fie construită în Ţara Galilor, creând astfel 500 de locuri de muncă. Însă, în luna iulie a acestui an, Ineos a decis să îşi revizuiască investiţiile ca urmare a pandemiei care a creat o serie de noi oportunităţi.

Marţi, Ineos a confirmat că va prelua uzina de la Hambach (Franţa) aparţinând grupului Daimler, unde urmează să construiască viitorul model 4X4 Grenadier, citează Agerpres.

Londra și Bruxellesul au anunțat marți un acord care permite retragerea controversatelor dispoziții dintr-un proiect de lege britanic care revenea asupra Tratatului privind Brexitul, scrie AFP.

Proiectul de lege privind piața internă revenea, încălcând asumat dreptul internațional, asupra dispozițiilor privind Irlanda de Nord din acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Aceste clauze sunt prevăzute pentru a evita revenirea unei granițe cu Republica Irlanda, o prevedere considerată esențială pentru menținerea păcii în insulă.