Autoritățile chineze au anunțat înlăturarea Tripadvisor din magazinele pentru aplicații mobile din această țară ca parte a noilor eforturi de a „curăța” internetul, relatează CNN.

Tripadvisor ChinaFoto: Budrul Chukrut / Zuma Press / Profimedia Images

Administrația pentru Ciberspațiu din China a anunțat marți într-un comunicat că a înlăturat 105 aplicații pe care le consideră „ilegale”, printre acestea numărându-se și Tripadvisor.

Majoritatea platformelor înlăturate aparțin unor firme locale chineze și nu este deocamdată clar de ce Tripadvisor, care oferă recenzii pentru hoteluri și destinații turistice, a fost luat în vizor de autorități.

Compania cu sediul în Massachusetts, SUA, nu a răspuns solicitărilor pentru comentarii din partea CNN însă site-ul companiei era încă accesibil în China marți după-masa.

Autoritățile de reglementare chineze au afirmat că aplicațiile înlăturate sunt doar primele dintr-un număr mult mai mare care vor fi date jos ca parte a unei ample campanii începute luna trecută de „curățenie” a conținutului online.

Campania ar viza să înlăture conținutul legat de activități ilegale în China precum obscenitatea, pornografia, prostituția, violența, fraudele sau jocurile de noroc, potrivit autorităților de la Beijing.

„Administrația pentru Ciberspațiu a Chinei va continua să...întărească supervizarea și inspectarea serviciilor de aplicații mobile, curățând prompt și înlăturând aplicațiile mobile ilegale și magazinele de aplicații pentru a crea un ciberspațiu curat”, a declarat agenția în comunicatul remis.

Utilizatorii internetului din China trăiesc de mulți ani în spatele așa-numitului „Mare Firewall”.

Platformele social media americane precum Facebook și Twitter au fost blocate de Beijing cu mult înainte de disputele recente dintre cele două țări privind domeniul tech.

Citește și: