Un parlamentar maghiar l-a ironizat pe fostul europarlamentar Fidesz Jozsef Szajer cu un burlan în mână la tribuna parlamentului de la Budapesta, relatează Euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Szajer și-a dat demisia din Parlamentul European (PE) săptămâna trecută după ce a fost prins de poliție încercând să fugă de la o orgie gay la care a participat în pofida restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Szajer, cel mai vechi membru al Fidesz din PE, a fost surprins în timp ce încerca să coboare pe un burlan al clădirii după ce a fugit din încăpere pe o cornișă.

Burlanele au devenit un subiect central al glumelor și meme-urilor postate online de maghiari după izbucnirea scandalului.

De asemenea, burlanul clădirii de apartamente din Bruxelles din care a încercat să fugă Szajer a fost decorat cu o plachetă improvizată care comemorează 30 de ani de „carieră politică a lui Jozsef Szajer”.

Luni, parlamentarul Zoltan Varga din partea Coaliției Democrate de opoziție a apărut cu un burlan în Parlamentul de la Budapesta.

„De 10 ani partidele de guvernământ au distrus și divizat această țară în numele moralității creștine și valorilor conservatoare”, a afirmat Varga.

„Ele fură, trișează, mint și cheltuie banii furați pe droguri, curve, orgii, iahturi de lux și extravaganțe de lux”, a adăugat acesta.

După ce și-a încheiat discursul acesta a scos o bucată de burlan și l-a prezentat drept ilustrație.

„Uitați-vă în oglindă...iar dacă sunteți oripilați de ceea ce vedeți și vreți să scapați, v-am adus ceva familiar”, a adăugat Varga.

Szajer a recunoscut că a participat la petrecerea din Bruxelles fără a comenta asupra naturii acesteia și și-a cerut scuze familiei sale, colegilor și alegătorilor.

Alte două persoane care au participat la petrecerea organizată într-un apartament de deasupra unei cafenele au invocat imunitatea diplomatică atunci când polițiștii belgieni au vrut să le legitimeze.

Citește și: