Desemnarea ministrului Apărării în funcţia de premier interimar reprezintă "o variantă de siguranţă" în contextul în care trebuie gestionată pandemia, consideră copreşedintele Alianţei USR PLUS Dan Barna, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o variantă de siguranţă dintre opţiunile din actualul cabinet. Domnul Ciucă este o variantă 'safe', exact cum şi la Sibiu au fost numiţi medici militari pentru o perioadă limitată pentru a debloca situaţia de criză sanitară în care ajunseseră serviciile medicale din oraş. Şi numirea domnului Ciucă poate fi privită în acest context de pandemie ca o varianta de siguranţă, atât cât se poate obţine în acest context", a declarat luni Dan Barna la Digi24.

El a menţionat că miercuri încetează starea de izolare în ceea ce-l priveşte, după care va reveni în activitatea fizică.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele prin care ia act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier şi îl desemnează prim-ministru interimar pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru al României. În conformitate cu dispoziţiile art. 106 şi ale art. 107 alin. (3) din Constituţie, preşedintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern", a anunţat Administraţia Prezidenţială.