Un bărbat a încercat vineri să incendieze Biserica Tuturor Naţiunilor din Grădina Gethsimani, în Ierusalimul de Est, înainte de a fi arestat, a anunţat poliţia israeliană care a declarat că privilegiază pista criminală, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Unităţile de poliţie au arestat un bărbat de 49 de ani care a turnat lichid inflamabil în interiorul bisericii", a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld, într-un comunicat, fără a face alte precizări.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Bisericilor de pe Pământul Sfânt, Wadie Abou Nassar, suspectul este "un evreu ortodox". "Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru stingerea rapidă a focului", a subliniat el într-un comunicat, îndemnând poliţia să ancheteze "serios" asupra incidentului şi evocând posibile "motivaţii rasiste".

Potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, care a precizat că au fost trimise patru echipaje la faţa locului, "din fericire focul nu s-a propagat în toată biserica", însă fumul s-a răspândit peste tot în interiorul ei, citează Agerpres.