Președintele-ales al Statelor Unite, Joe Biden, a declarat joi pentru CNN că i-a cerut imunologului Anthony Fauci, personalitate ştiinţifică foarte respectată în SUA, să facă parte din echipa sa de lucru privind combaterea Covid-19, informează AFP.

Anthony FauciFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Dr. Fauci este membru al celulei de criză de la Casa Albă pentru răspunsul la coronavirus, însă a fost ținta unor atacuri virulente din partea lui Donald Trump, care a minimalizat constant amenințarea acestei pandemii care a făcut până în prezent peste 275.000 de morți în Statele Unite.

„I-am cerut să rămână în rolul pe care l-a avut pentru numeroși președinți, să fie principalul meu consilier în domeniul medical și să facă parte din echipa pentru Covid”, a declarat Joe Biden într-un interviu la postul CNN.

Președintele-ales al SUA a mai indicat că intenţionează să le ceară americanilor, în ziua în care își va prelua oficial mandatul, să poarte mască timp de 100 de zile. „100 de zile de purtat mască, nu pentru totdeauna. Şi cred că vom vedea o reducere semnificativă (a infectărilor)”, a spus Joe Biden.