Sute de moldoveni protestează, joi dimineață, în fața Parlamentului de la Chișinău, în condițiile în care acesta dezbate un proiect de lege ce trece serviciul național de informații de sub autoritatea președintelui sub cea a Legislativului.

Protest R. MoldovaFoto: Captura Agora.md

UPDATE 13:38 În condițiile în care opoziția a blocat tribuna centrală a Parlamentului, politica bugetar fiscală și vamală pentru 2021 a fost votată fără dezbateri în doar câteva secunde, scrie jurnal.md, care vorbește despre „haos în parlamentul” de la Chișinău.

UPDATE 12:40 În zona Parlamentului au fost aduși zeci de mascați și polițiști (jurnal.md)

UPDATE 12:14 O acțiune de protest are loc și în cadrul Parlamentului, unde opoziția Platforma DA și PAS a blocat tribuna, după ce mai multe proiecte controversate au fost păstrate pe ordinea de zi, cu votul PSRM și a platformei Pentru Moldova, potrivit jurnal.md.

Opoziția a scandat „Rușine” și „Anticipate”, după ce ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, a început să prezinte proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021.

Manifestanții scandează „Jos corupția”, „Noi suntem poporul”, „Anticipate” și „Jos mafia”, potrivit Agora.md.

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat miercuri regimul Dodon că încearcă să preia abuziv controlul asupra Serviciului de Informații și Securitate printr-un proiect controversat, introdus pe ultima sută de metri pe agenda de joi a Parlamentului.

Maia Sandu i-a chemat pe moldoveni să protesteze joi în fața Parlamentului. „Regimul Dodon încearcă să ne fure rezultatele votului. Proiectul PSRM-Șor, prin care SIS este scos din subordinea președintelui, este un abuz pus la cale de persoana care a pierdut încrederea poporului. Această persoană vrea să controleze în continuare schemele de corupție și instituțiile statului”