Ministrul de interne Gerald Darmanin a anunţat că 76 de moschei din toată Franţa vor fi inspectate, într-o acţiune împotriva a ceea ce oficialul francez a calificat drept "separatism", informează joi dpa, citată de Agerpres. Unele din moschei ar putea fi închise, a scris pe Twitter Darmanin miercuri seara. Guvernul francez planifică de mult o lege împotriva separatismului, care este de fapt îndreptată împotriva islamismului radical. Această lege urmează să fie dezbătută în cadrul executivului francez săptămâna viitoare.

Gérald Darmanin (sursa foto- Facebook)Foto: Hotnews

Printre alte prevederi, proiectul de lege solicită acţiuni drastice în privinţa şcolarizării la domiciliu şi eliminarea treptată a imamilor instruiţi în străinătate.

Preşedintele Emmanuel Macron a promis să lupte împotriva islamismului radical în locuri în care tinerii vulnerabili sunt susceptibili să-l întâlnească, adică în moscheile radicale, pe stradă sau pe internet.

Franţa a fost din nou lovită de terorismul islamist în ultimele luni, mai multe persoane fiind ucise în atacuri teroriste, cel mai impresionat caz fiind cel al profesorului decapitat în luna octombrie în apropiere de Paris de un presupus infractor islamist violent.