Un nou jaf bancar spectaculos, cu luare de ostatici, explozibili și armament greu s-a soldat cu un mort în noaptea de marți spre miercuri într-un oraș din nordul Braziliei, după un hold-up similar care a avut loc în sudul țării, scrie AFP.

Jaf bancar in BraziliaFoto: Captura YouTube

Un ostatic a fost împușcat mortal și un locuitor din orașul Cameta a fost rănit la picior, potrivit autorităților locale.

Cameta este un oraș cu 130.000 de locuitori situat la 200 km sud de Belem, capitala statului amazonian Para.

"Peste 20 de infractori puternic înarmați, cu arme de calibru mare, precum puști de asalt", au atacat o agenție a băncii publice Banco do Brasil, a declarat secretarul pentru Securitate din Para, fără a preciza suma furată.

Potrivit mărturiilor locuitorilor relatate de site-ul de știri G1, mai mulți oameni care se uitau la un meci de fotbal într-un bar au fost luați ostatici și folosiți ca scuturi umane.

Poliția a găsit mai târziu o camionetă încărcată cu explozibil abandonată pe un drum din apropiere.

Cu o zi înainte, orașul Criciuma, 217.000 locuitori, în statul Santa Catarina (sud), la 3.600 km de Cameta, a trăit o noapte de teroare.

Circa 30 de oameni au atacat o bancă cu un mod de operare similar, dar nicio persoană nu și-a pierdut viața.

În iulie, zeci de bărbați înarmați au terorizat o mică localitate din interiorul statului Sao Paulo, Botucatu, cu același mod de operare.

Cele trei localități vizate au același profil: mărime medie, se situează în interiorul statelor, departe de marile metropole.