Papa emerit Benedict al XVI-lea, în vârstă de 93 de ani, se confruntă cu dificultăți de vorbire, dar rămâne lucid și surâzător, a afirmat un cardinal, într-un interviu publicat pe site-ul de știri al Vaticanului, scrie AFP.

Papa BenedictFoto: Agerpres

Mario Grech (Malta), care a devenit cardinal sâmbătă, l-a vizitat pe Benedict în mica mânăstire din Vatican unde acesta locuiește după demisia sa din 2013.

"Are dificultăți de exprimare, chiar mi-a spus la începutul întâlnirii +Domnul mi-a luat cuvântul pentru a mă face să apreciez tăcerea+, dar a încercat să ne încurajeze", a povestit cardinalul Grech.

Sâmbătă, Benedict al XVI-lea a primit scurta vizită a 11 noi cardinali, însoțiți de Papa Francisc, care a dorit să instituie această tradiție.

"Benedict al XVI-lea are vârsta de 93 de ani, are corpul fragil, o voce foarte slabă, dar spiritul său este lucid", a afirmat secretarul personal al lui Benedict, Georg Gänswein, într-un interviu publicat în 18 noiembrie de săptămânalul italian Oggi.

Benedict al XVI-lea, care folosește adeseori scaunul cu rotile, a călătorit în Bavaria sa natală în iunie 2020, pentru a se întâlni cu fratele său în vârstă de 96 de ani, Georg, care a murit în 1 iulie.