Peste 180 de polițiști au efectuat percheziții în mai multe locuințe din trei state federale, după ce guvernul german a interzis un grup de extremă dreapta.

Horst SeehoferFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Au fost vizați 11 membri ai grupării Wolfsbrigade 44 din Hesse, Mecklenburg Pomerania de Vest și Rhine-Westphalia, fiind confiscate materiale de propagandă și bani.

“Oricine luptă împotriva valorilor fundamentale ale societății noastre libere va simiți pe propria piele reacția fermă a guvernului„ a declarat ministrul internelor Horst Seehofer.

“În țara noastră nu este loc pentru organizații care seamănă ură și lucrează pentru restaurarea statului nazist”, a completat el, potrivit The Guardian.

Membrii grupării fondate în 2016 vor să reinstaureze dictatura nazistă și să abolească democrația, a mai spus ministrul. Denumirea ”44” vine de la a patra literă din alfabet DD, adică inițialele pentru Divizia Dirlewanger. Oskar Dirlewanger a fost un cunoscut criminal de război și comandant al trupelor speciale naziste SS.

În cadrul raziilor, poliția a găsit cuțite, macete, baionete și arbalete, dar și obiecte de cult naziste și steaguri cu swastika.