Noul președinte al Republicii Moldova se va confrunta cu un guvern ostil și cu un parlament care va încerca, probabil, să îi facă probleme, a declarat ministrul român de extrne, Bogdan Aurescu, într-un interviu la RFI.

Bogdan AurescuFoto: AGERPRES

”Se va confrunta cu un guvern ostil, cu un parlament care, probabil, va încerca să îi creeze probleme. Aici depinde de strategiile pe care și le propune noul președinte pentru a găsi o formulă guvernamentală care să susțină eforturile de reformă pe care și le propune”, a spus Aurescu.

”România va continua să susțină ferm parcursul european al Republicii Moldova, parcursul democratic, întărirea instituțiilor, creșterea rezilienței acestor instituții pentru a face față provocărilor pe care le are de înfruntat Republica Moldova”, a adăugat șeful MAE.

”Președintele României va efectua în perioada următoare, după ce președintele ales se va instala formal ca președinte cu puteri depline, își va prelua mandatul la Chișinău, o vizită în Republica Moldova pentru a vedea, în mod concret, care sunt modalitățile prin care putem să sprijinim.

La rândul meu, eu am susținut, atât la Consiliul Afacerilor Externe din 19 noiembrie, cât și în discuțiile cu consilierul pentru securitate națională al președintelui Statelor Unite, sprijinul pe care trebuie să îl dea atât Uniunea Europeană, cât și Statele Unite noului președinte al Republicii Moldova”, a mai spus Aurescu.