Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că nu vrea să discute cu liderul de-facto de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, transmite IPN.

Maia SanduFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Eu voi munci ca să rezolv problemele cetățenilor, atunci când vor apărea aceste probleme. Eu mă întâlnesc cu oameni care respectă integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova”, a punctat Maia Sandu la postul public de televiziune.

De asemenea, în raport cu regiunea din stânga Nistrului, Maia Sandu susține că va depune toate eforturile pentru a stopa contrabanda din regiune.

„Un lucru pe care voi continua să-l fac, un lucru pe care l-am început când eram în funcție de prim-ministru, este să opresc schemele de corupție și contrabandă. Țineți minte că noi am reușit să oprim total contrabanda de țigări în cele cinci luni și veți vedea acest lucru și în rapoartele misiunilor internaționale. Nu a fost deloc contrabandă cu țigări. Acum aceasta contrabandă cu țigări prin regiune s-a întors la volumul de 5 miliarde de bucăți pe an. De ce, pentru că cineva face banii pe asta. Aici vom munci foarte mult”, a declarat Maia Sandu.

Referitor la poziția sa față de prezența trupelor rusești din regiune, președintele ales susține că Republica Moldova a avut o poziție unică în toate timpurile, cea de retragere a trupelor de pe teritoriul țării.

„Aceasta este poziția Republicii Moldova dintotdeauna, nu este o noutate, este doar o continuare a poziției corecte a Republicii Moldova. Toate guvernările în Republica Moldova au avut aceeași poziție că acest grup operativ al forțelor ruse trebuie să se retragă și munițiile trebuie retrase. Eu voi continua, pentru că este foarte important să ne fie respectată integritatea teritorială și independența țării”, a menționat Maia Sandu.