Australia a anunţat vineri că este ''extrem de dezamăgită'' de decizia Chinei de a impune taxe suplimentare pentru vinul australian, aceasta fiind o escaladare a tensiunilor diplomatice dintre cele două ţări, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres. ''Decizia de astăzi este o problemă serioasă cu privire la dezvoltare şi una împotriva căreia Australia va lupta cu putere'', a declarat ministrul australian al Agriculturii, David Littleproud, care intenţionează se sesizeze Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Australia (pixabay)Foto: Hotnews

''Guvernul australian respinge categoric orice afirmaţie potrivit căreia producătorii noştri de vin cauzează prejudicii în China şi continuăm să credem că nu există niciun fel de bază sau dovezi pentru aceste afirmaţii'', a precizat ministrul.

Într-un comunicat, Ministerul Comerţului din China a indicat că o anchetă preliminară arată că industria viticolă chineză a suferit un ''prejudiciu important'' din cauza unui dumping pentru vinul australian. Începând de sâmbătă, importurile de vin australian vor fi supuse unor taxe suplimentare între 107,1 şi 212,1%, se precizează în comunicat.