Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, va începe să primească de săptămâna viitoare rapoartele zilnice ale serviciilor de informaţii, anunţă echipa de tranziţie, conform publicaţiei The Hill.

Joe BidenFoto: Biden Victory Fund / Zuma Press / Profimedia

Informarea, un sumar scris al rapoartelor serviciilor secrete primit zilnic de preşedintele SUA, îi va fi trimisă lui Joseph Biden începând de luni, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziţie. Biroul Directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii (ODNI) a anunţat deja că Preşedinţia SUA a aprobat accesul lui Joe Biden la raportele serviciilor secrete, în cadrul procedurilor privind transferul puterii, citează Mediafax.

Preşedintele Donald Trump a acceptat tranziţia, deşi nu a recunoscut încă oficial victoria lui Joe Biden în scrutinul prezidenţial. Nu este clar dacă Joe Biden se va întâlni cu Donald Trump în timpul procedurii de primire a raportului zilnic al serviciilor secrete, dar preşedintele-ales s-a declarat dispus să aibă o întrevedere cu actualul lider de la Casa Albă.

Întrebat marţi dacă ar vrea să îl întâlnească pe Donald Trump în cadrul procedurilor de tranziţie, Biden a răspuns: "Sigur că aş vrea, dacă el ar cere". Însă Kate Bedingfield, purtătorul de cuvânt al lui Joe Biden, a declarat că nu este necesară o astfel de întrevedere. "Nu credem că este necesar ca preşedintele-ales să discute cu preşedintele Trump pentru a primi informaţiile", a spus Kate Bedingfield.