​Două atacuri din partea Israelului au fost înregistrate marţi seara în sudul Siriei şi în apropiere de Damasc, informează miercuri agenţia oficială de ştiri siriană Sana, transmit AFP şi Reuters.

Bombardament in SiriaFoto: AFP / AFP / Profimedia

Aceste atacuri, care de obicei sunt raiduri aeriene, au avut loc în apropierea satului Rwihinah din provincia Quneitra, în sudul Siriei, şi în regiunea Jabal al-Manea din provincia Damasc. Nu au fost raportate imediat victime.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene şi cu rachete împotriva Siriei de la începerea războiului civil în 2011, atacuri care vizează forţele iraniene şi libaneze Hezbollah, precum şi trupele guvernamentale siriene.

Miercurea trecută, avioane de război israeliene au lovit ţinte iraniene în Siria, un atac considerat de armata israeliană drept ripostă la descoperirea de dispozitive explozive lângă una din bazele sale de pe înălţimile Golan.

Agenţia Sana a informat că aceste atacuri au ucis trei soldaţi sirieni, în timp ce ONG-ul britanic Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a declarat că şapte luptători străini aliaţi ai regimului sirian şi-au pierdut viaţa.

Sâmbătă seara, atacurile aeriene au ucis în estul Siriei 14 luptători pro-iranieni provenind din Irak şi Afganistan, potrivit OSDH, care a adăugat că probabil a fost vorba de raiduri israeliene.

Războiul din Siria, declanşat în 2011 odată cu represiunea brutală a protestelor anti-guvernamentale, s-a soldat până acum cu moartea a peste 380.000 de persoane şi a determinat strămutarea a milioane de locuitori. (Sursa: Agerpres)