Preşedintele-ales, Joseph Biden, şi-a prezentat marţi primii membri ai viitoarei Administraţii de la Washington, subliniind că Statele Unite sunt pregătite să revină la colaborarea cu aliaţii pentru un rol de conducere pe plan mondial, potrivit Mediafax.

Joe BidenFoto: ANGELA WEISS/AFP/ Profimedia

"Astăzi, sunt pregătit să anunţ nominalizările şi personalul esenţial pentru politica externă şi pentru funcţiile în domeniul securităţii naţionale. Este o echipă care va garanta securitatea ţării şi a poporului nostru. Este o echipă ce reflectă faptul că America a revenit şi este pregătită să conducă lumea, nu să se retragă din ea", a afirmat Joseph Biden, conform CNN, în cursul unui eveniment politic organizat în oraşul Wilmington din statul Delaware.

"Echipa este la înălţimea momentului. Ei întruchipează credinţa mea că America este cea mai puternică atunci când colaborează cu aliaţii. În mod colectiv, această echipă a obţinut unele dintre cele mai importante realizări în domeniul securităţii naţionale şi pe plan diplomatic din istoria recentă", a subliniat Joe Biden.

Preşedintele-ales al SUA l-a desemnat pe Antony Blinken pentru funcţia de secretar de Stat şi pe Alejandro Mayorkas pentru postul de secretar pentru Securitatea Internă. Avril Haines va ocupa postul de director al Comunităţii serviciilor de informaţii, iar Linda Thomas-Greenfield va fi ambasador al SUA la ONU.

Jake Sullivan a fost desemnat consilier prezidenţial pentru Siguranţă naţională, iar John Kerry emisar special pentru protejarea climei. Ron Klain a fost desemnat şef al Cancelariei prezidenţiale. Jen O'Malley Dillon, directorul echipei de campanie electorală, va fi adjunct al şefului Cancelariei de la Casa Albă.

Potrivit unor surse citate de postul CNBC, Joseph Biden o va desemna pe Janet Yellen, fost preşedinte al Rezervei Federale (FED), secretar al Trezoreriei.

Joseph Biden a anunţat, luni, desemnarea a doi consilieri prezidenţiali pentru afaceri legislative. Reema Dodin şi Shuwanza Goff, până acum consilieri parlamentari, vor deveni directori adjuncţi ai Oficiului prezidenţial pentru Afaceri Legislative.

Mike Donilon, unul dintre apropiaţii lui Joe Biden, va fi consilier prezidenţial de rang înalt, iar Steve Ricchetti, fost şef de cabinet când Biden era vicepreşedinte, va deveni consilier prezidenţial pentru strategii politice.

Congresmanul Cedric Richmond va renunţa la mandatul parlamentar şi va deveni consilier prezidenţial şi director al Biroului prezidenţial pentru Responsabilitate Publică.

Dana Remus, consilier juridic în echipa de campanie electorală a lui Joe Biden, va fi consilier prezidenţial pentru Afaceri juridice.

Julie Rodriguez, director-adjunct al echipei de campanie, va fi directorul Oficiului pentru Afaceri Guvernamentale de la Casa Albă, potrivit Mediafax.

Annie Tomasini, fost adjunct al secretarului de presă al Casei Albe când Joe Biden era vicepreşedinte, va coordona activităţile Biroului Oval.

  • Biden o va numi în fruntea Finațelor pe Janet Yellen, fosa președintă a Fed
  • Antony Blinken va conduce diplomația SUA sub președinția lui Joe Biden