O navă de război rusă a descoperit distrugătorul american USS John S. McCain operând ilegal în apele rusești din Marea Japoniei și a izgonit-o de acolo, a susținut marți ministerul apărării de la Moscova, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Moscova afirmă că distrugătorul rusesc Amiral Vinogradov a avertizat verbal nava marinei SUA și a amenințat că va intra direct în ea pentru a o forța să părăsească zona.

Nava americană s-a întors imediat în apele neutre după ce a fost avertizată, potrivit unui comunicat al ministerului rus al apărării.

Moscova spune că nava sa, ce face parte din flota din Pacific, o urmărea pe cea americană când ar fi încălcat apele teritoriale ale Rusiei.

Incidentul a avut loc în Golful Petru cel Mare, iar Amiral Vinogradov a continuat să urmărească manevrele USS John McCain și după incident, a mai spus Moscova.

”Fals”, spun americanii

Marina americană a spus, însă, că nava de război a fost în apele internaționale tot timpul, efectuând o operațiune de ”navigație liberă” pentru a-și sublinia drepturile maritime.

”Statele Unite nu se vor lăsa niciodată intimidate și nici nu vor fi forțate să accepte drepturi maritime ilegitime, precum cele făcute de Federația rusă”, a declarat un purtător de cuvânt al Flotei a 7-a.

”Declarația Federației Ruse despre misiune este falsă. USS John S. McCain nu a fost ‘expulzat’ din teritoriul niciunui stat”, a adăugat acesta.