Încheierea fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit ar avea un impact negativ pe termen lung asupra economiei Marii Britanii, efectele fiind mult mai grave decât cele ale crizei pandemiei, a avertizat luni Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei, potrivit Reuters.

Foto:

"Cred că efectele pe termen lung ar fi mai ample decât efectele pe termen lung ale crizei Covid-19", a declarat Andrew Bailey, citează Mediafax.

"Va dura foarte mult ca partea reală a economiei să se adapteze unor modificări ale actualei deschideri şi schimbării profilului relaţiilor comerciale", a precizat guvernatorul Băncii Angliei.

Guvernul Boris Johnson poartă negocieri cu Uniunea Europeană pentru configurarea relaţiilor post-Brexit, în contextul în care perioada de tranziţie expiră pe 1 ianuarie 2021.

"Timpul este scurt. Sunt în continuare divergenţe majore, dar depunem eforturi pentru un acord", a declarat luni Michel Barnier, negociatorul Uniunii Europene.

"Disensiunile privind standardele egale şi cotele de pescuit rămân majore", a explicat, sub protecţia anonimatului, un alt oficial de la Bruxelles.