Trei elevi din Siberia au fost acuzați de terorism în urma unui presupus complot de a arunca în aer o clădire virtuală în popularul joc Minecraft, relatează Moscow Times.

MinecraftFoto: Planetminecraft.com

Anchetatorii din regiunea Krasnoiarsk au anunțat în cursul verii arestarea a patru „anarhiști” în vârstă de 14 ani pe care îi acuză că s-au antrenat în locații abandonate pentru a comite acte de terorism.

Potrivit informațiilor obținute de la ramura locală a Serviciului Federal de Securitate (FSB), anchetatorii afirmă că suspecții au citit literatură interzisă și s-au uitat la videoclipuri despre fabricarea de explozibili.

Canalul de știri Baza Telegram, despre care se crede că are legături cu serviciile de securitate ruse, a relatat că autoritățile au confiscat telefoanele adolescenților și au descoperit un plan de a arunca în aer un birou FSB pe care l-au construit în Minecraft.

Doi dintre elevi au pledat vinovat dar apoi au declarat că au fost constrânși să facă acest lucru de către procurori cu ajutorul avocatului pe care l-au primit din oficiu.

Al treilea suspect, care a pledat nevinovat, se află în arest de șase luni în așteptarea procesului, a declarat mama băiatului pentru Baza Telegram.

Televiziunea rusă a relatat că băieții vor fi acuzați acum și de constituirea unui grup terorist, riscând pedepse mai severe.

Cei trei au fost arestați și telefoanele lor confiscate după ce ar fi distribuit în Moscova pliante în care își exprimau susținerea pentru matematicianul și anarhistul rus Azat Miftakhov, acuzat de autorități că ar fi atacat biroul unui partid politic pro-Kremlin.

Băieții ar fi lipit unul din pliante de sediul real al FSB, potrivit Baza.