Statul american Georgia a revenit asupra comunicatului de presă privind certificarea oficială a victoriei lui Joe Biden în scrutinul prezidenţial, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presa locală preluată de Reuters a anunţat vineri că rezultatul renumărării voturilor a fost confirmat oficial, iar cei 16 electori în Colegiul Electoral naţional din Statele Unite îi revin astfel candidatului democrat.

Secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, a precizat ulterior că rezultatele vor fi certificate mai târziu în cursul zilei. Preşedintele în exerciţiu al SUA, republicanul Donald Trump, continuă să nu recunoască rezultatul alegerilor din 3 noiembrie.

Conform comunicatului retras de Raffensperger, renumărarea manuală a voturilor din acest stat nu a schimbat rezultatul primei numărători şi că Biden a câştigat, potrivit Agerpres.

Numărarea iniţială indica un avans al democratului de doar aproximativ 14.000 de voturi faţă de rivalul său Donald Trump, un decalaj atât de strâns încât a avut loc o numărare manuală a buletinelor de vot.

Decalajul s-a micşorat uşor, Biden având acum cu puţin peste 12.200 de voturi în plus faţă de Trump. Diferenţa dintre cei doi candidaţi este încă foarte mică şi preşedintele Donald Trump, care contestă înfrângerea sa în alegeri, poate solicita totuşi o nouă renumărare, se precizează într-un comunicat al biroului secretarului de stat al Georgiei, însărcinat cu organizarea alegerilor.