Un bărbat de 41 de ani suspectat de crimă și canibalism după găsirea unor oseminte umane într-un parc din Berlin a fost arestat, a anunțat vineri justiția, relatează AFP.

PolizeiFoto: Dani Rockhoff

Bărbatul este suspectat de crimă motivată sexual cu circumstanțe agravante, a declarat procurorul din Berlin. De asemenea, potrivit acestuia, suspectul este interesat de canibalism.

Potrivit cotidianului Bild, suspectul este profesor de matematică și științe fizice.

Presupusa sa victimă, Stefan T., un muncitor în construcții în vârstă de 44 de ani, dispăruse de la începutul lunii septembrie, după ce a fost văzut ultima oară părăsind apartamentul său, potrivit poliției, care a făcut un apel la martori, dar fără succes.

În 8 noiembrie, câteva persoane care se plimbau au descoperit oase într-un parc din Pankow, la nord-est de Berlin, care s-au dovedit a fi rămășițe umane. Analiza criminalistică a făcut posibilă identificarea persoanei dispărute. "Pe baza oaselor găsite, fără carne, și a altor dovezi, bănuim cu tărie că Stefan T. a fost victima canibalismului", a declarat un ofițer de poliție pentru Bild.

Potrivit anchetatorilor cei doi bărbați au avut un schimb de mesaje pe un forum online, dovedind că cei doi bărbați au fost de acord cu o întâlnire.

Cazul amintește cazul lui Detlev Günzel, fost comisar de poliție, găsit vinovat că a ucis și măcelărit, evident, la cererea sa, un bărbat întâlnit pe un site de fetișiști antropofagi. Nu au existat dovezi care să demonstreze că și-a mâncat victima.

Un alt caz care a înghețat Germania la începutul anilor 2000 este cel al lui Armin Meiwes, poreclit „canibalul Rotenburg”, condamnat la închisoare pe viață în 2006 pentru o crimă urmată de antropofagie.