Președintele brazilian Jair Bolsonaro era într-o dispoziție jubilatorie miercuri după ce omologul său rus Vladimir Putin i-a lăudat „masculinitatea” într-un discurs, reacția sa declanșând o avalanșă de glume pe platformele social media, scrie Moscow Times.

Jair BolsonaroFoto: EVARISTO SA / AFP / Profimedia

Putin l-a lăudat în mod repetat pe Bolsonaro în timpul unui discurs din cadrul summitului virtual al țărilor membre BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), afirmând printre altele că președintele brazilian este un exemplu de „curaj” pentru modul în care a gestionat pandemia de COVID-19.

„Ai fost infectat personal de boală și ai rezistat cu mare curaj calvarului”, a spus Putin, potrivit unei transcrieri a discursului postate de Bolsonaro pe paginile sale de Facebook și Twitter.

„Știu că acel moment nu a fost ușor, dar l-ai confruntat ca un bărbat adevărat și arătat cele mai bune calități ale masculinității, atât de multă forță și voință”, a adăugat președintele rus.

Pe lângă postarea online a videoclipului tradus în portugheză, Bolsonaro a adus vorba cu mândrie de el într-o discuție avută în fața palatului prezidențial cu susținătorii săi.

„A văzut cineva discursul de ieri al președintelui rus? L-a prins careva?”, a întrebat Bolsonaro.

Episodul a dus la o avalanșă de meme-uri care îl ridiculizează pe președintele populist și pe omologul său din Rusia.

Într-unul din acestea Bolsonaro, dezbrăcat la bustul gol, stă în spatele unui Putin fără cămașă pe calul său.

Alții au glumit că Bolsonaro flirtează cu un nou partener după ce „s-a despărțit” de idolul său politic, președintele american Donald Trump, după ce acesta a pierdut alegerile prezidențiale din Statele Unite.

În pofida laudelor lui Putin, experții au criticat aspru gestionarea pandemiei de către Bolsonaro care a minimalizat în mod repetat pericolul reprezentat de coronavirus deși acesta a ucis peste 166.000 de persoane în Brazilia.

Citește și: