Vince Reffet, supranumit „omul zburător” a murit marţi într-un accident produs în timpul unui antrenament, a anunţat un purtător de cuvânt al Jetman Dubai, relatează AFP și CNN citate de Agerpres.

Vince Reffet, poreclit „Jetman”Foto: Joel Saget / AFP / Profimedia Images

Vince Reffet, în vârstă de 36 de ani, era cunoscut pentru reuşita sa din 2017 când a pătruns într-un avion aflat în zbor, dar şi pentru că s-a lansat de pe cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa (828 metri) din Dubai şi zborul alături de un A380 al companiei Emirates sau de Patrouille de France în 2016.

„Cu o tristeţe de neimaginat anunţăm decesul pilotului Jetman Vincent (Vince) Reffet, care a decedat în această dimineaţă, la 17 noiembrie, în timpul antrenamentelor din Dubai”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Jetman Dubai, Abdullah bin Habtoor.

„Vince a fost un atlet talentat şi un membru mult iubit şi respectat al echipei noastre. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia sa şi toţi cei care l-au cunoscut şi au lucrat cu el”, a adăugat el.

Accidentul, care a avut loc la baza Jetman din deşertul de la periferia oraşului, este în prezent în curs de investigare, a spus Abdullah bin Habtoor.

Reuşitele sportivului, fost membru al echipei franceze de paraşutism şi coleg timp de douăzeci de ani cu Fugen (41 de ani), au devenit virale la începutul anului, cu un videoclip în care apare decolând de la sol şi zburând până la 1.800 de metri altitudine, o premieră mondială.

Pentru a realiza acest lucru, Vince Reffet a fost echipat cu o aripă din fibră de carbon propulsată de patru mini-motoare cu reacţie. Controlat de corpul uman, echipamentul i-a permis lui Jetman să atingă viteze de 400 km/h, să plutească, să schimbe direcţia şi să efectueze bucle.

Echipa Jetman Dubi include de asemenea un pilot ucenic din Emirate, Ahmed Al Shehhi.

„Este ceva unic, suntem trei în lume (...) Tot ceea ce facem este ceva nou”, a declarat cu entuziasm Vince Reffet într-un interviu acordat AFP în octombrie.

„Avem atât de multe vise, iar viaţa este atât de scurtă”, a spus cel mai tânăr membru din 'Soul Flyers'.

Alături de partenerul său, Fred Fugen, Vince Reffet a traversat, de asemenea, la sfârşitul anului 2019 "Poarta Cerului", faimoasa deschidere de 130 de metri înălţime şi 30 de metri lăţime din parcul montan Muntele Tianmen, situat în provincia Hunan, în sudul Chinei.

REFERINȚĂ: