Fum a fost văzut ieșind miercuri din spitalul Kommunarka, unul din principalele centre de tratare a coronavirusului din Moscova, potrivit înregistrărilor video difuzate de televiziunile ruse, transmite Reuters.

Fum deasupra unui spital Covid din MoscovaFoto: Captura video

UPDATE: Autoritățile ruse au anunțat că accidentul a fost cauzat de depresurizarea unui rezervor de oxigen în timpul lucrărilor de construcție a unei noi clădiri și că nicio persoană nu a fost rănită în incident

„Nu au existat pacienți în acest pavilion. Nu au existat răniți. Serviciile competente corectează această defecțiune. Nu există nicio amenințare la adresa pacienților sau a personalului medical”, a anunțat ministerul sănătății din Moscova într-un comunicat.

Canalul rus NTV a relatat că una dintre clădirile complexului medical a luat foc.

Ministerul responsabil de gestionarea situațiilor de urgență a anunțat că este la curent cu incidentul și efectuează investigații dar că momentan nu deține informații privind eventuale victime, potrivit agenției RIA.

Deocamdată există informații contradictorii despre ceea ce s-a întâmplat exact în spital. Potrivit unor rapoarte, a existat o „explozie a unei butelii de oxigen”, altele vorbesc despre o ruptură a unei conducte cu oxigen.

Un martor ocular aflat într-un bloc învecinat a filmat imagini mai clare cu incidentul și le-a postat pe rețeaua de socializare rusă VKontakte. Imaginile arată un fum alb gros, răspândit peste clădirea spitalului.

Filmarea respectivă poate fi văzută aici.

Conform datelor preliminare, nimeni nu a fost rănit.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce acestea apar.