Planul de relansare: Slovenia se alătură Ungariei și Poloniei în disputa privind condiționarea fondurilor europene de statul de drept
"Doar o instanță judiciară independentă poate spune ce este statul de drept, nu o majoritate politică", a scris Janez Jansa, într-o scrisoare adresată în 17 noiembrie președintelui Consiliului European Charles Michel.
Slovenia nu s-a opus luni, în cadrul unei reuniuni a reprezentanților țărilor membre ale UE, la adoptarea bugetului multianual și a planului de relansare, blocate de Budapesta și de Varșovia.
Poziția exprimată de Jansa anunță discuții dificile joi, în cursul summitului european consacrat luptei împotriva pandemiei de coronavirus.
Premierul sloven, un apropiat al omologului său ungar Viktor Orban, denunță o "dublă măsură", în această scrisoare de patru pagini.
Acesta evocă experiența autoritară trăită sub regimul comunist de numeroase țări care s-au alăturat blocului comunitar după 2004, și care ar refuza astăzi să cedeze din suveranitatea lor în fața unei majorități calificate.
Șefii de stat și de guvern din UE au ajuns la un acord, în iulie, la capătul unui summit maraton de patru zile și patru nopți.
Aceștia au adoptat un plan de relansare pentru a face față crizei provocate de pandemia de Covid-19, în valoare de 750 miliarde euro, și un buget multianual (2021-2027) de peste 1.000 miliarde euro.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
----
daca vedeti acest mesaj, inseamna ca comentariul a fost validat de catre editor. Asta pe o platforma care sustine ca singurul responsabil de continutul comentariului e forumistul. Si intr-o tara a carei Constitutie spune "Cenzura de orice fel este interzisă". Altfel, sunt mari fani ai libertatii de expresie pentru dogma progresista.
Aceasta e realitate.
Tot ce vor aceste 2 state noi trebuie sa acceptam?
Parca eram toti membrii UE cu drepturi egale sau nu mai suntem?
Daca Germania a fost fraiera si a primit in 2015 un milion de imigranti trebuie sa ne oblige si pe noi sa primim?
Daca Germania si Franta vor identitate de gen, casatorie intre persoane de acelasi sex si alte lucruri de genu TREBUIE SI PE NOI sa ne oblige sa facem la fel???
In concluzie ce vreau sa spun e ca UE nu inseamna doar GErmania si Franta si aceste tari sa dicteze la toate tarile din Europa ce sa faca si cum sa faca...
Noi sunt iar pe langa, ca intotdeauna.
https://www.hotnews.ro/stiri-international-24426491-politia-noua-zeelanda-introdus-uniforma-hijab.htm
si care are ca ministru de externe o femeie tatuata pe gura si pe fata, Nanaia Mahuta....
In urma cu 80 de ani eram tot cu germania si am ramas fara Basarabia, acum suntem tot cu ei si ce o sa mai pierdem ? Daca te uiti pe harta, la aliniamentul (cum zic militarii) Brasov -Sibiu-Alba-Timisoara, vedem Transilvania, cine vede !