Șapte rachete au fost lansate marți seară în direcția ambasadei Statelor Unite din Bagdad, încălcând un armistițiu decretat de facțiunile pro-iraniene, relatează afp. O fată a fost ucisă.

HotNews.roFoto: Hotnews

23.50: UPDATE Patru proiectile au căzut în zona verde unde se află această cancelarie, în timp ce alte trei au căzut în cartierele din Bagdad, ucigând o fată și rănind cinci civili, a spus armata.

Sistemul american de apărare anti-rachetă C-RAM a fost declanșat imediat, au constatat jurnaliștii AFP, în timp ce în centrul Bagdadului s-au produs explozii puternice luminând cerul.

Acest atac a avut loc în ziua în care Statele Unite au anunțat că își vor retrage 500 de soldați în Irak, lăsând doar 2.500 în țară.

Atacul, efectuat dintr-un cartier din estul Bagdadului, a avut loc, de asemenea, la două ore după o conversație telefonică între prim-ministrul irakian Moustafa al-Kazimi și secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

La mijlocul lunii octombrie, facțiunile pro-Iran din Irak au anunțat că nu vor mai ataca ambasada americană cu condiția ca Washingtonul să anunțe retragerea tuturor trupelor sale până la sfârșitul anului.