Joe Biden a numit marți în funcții de consilierii mai mulți membri ai echipei sale de campanie, jumătate fiind femei, dar și un influent politician de culoare, care să-l consilieze la Casa Albă, unde va prelua funcția pe 20 ianuarie, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: ANGELA WEISS/AFP/ Profimedia

Fostul vicepreședinte democrat își continuă pregătirile fără să aștepte ca Donald Trump să-și recunoască înfrângerea la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

După ce l-a numit săptămâna trecută pe veteranul democrat Ron Klain în funcția de șef de cabinet al Casei Albe, el a anunțat încă nouă numiri, inclusiv pe cea a managerului de campanie Jen O'Malley Dillon, 44 de ani, în funcția de șef de cabinet asistent.

Joe Biden a păstrat în echipa sa de consilieri și rude, precum fostul său șef de cabinet Steve Ricchetti, dar și pe vechiul său prieten Mike Donilon.

Unul dintre principalii săi aliați din comunitatea afro-americană, Cedric Richmond, în vârstă de 47 de ani, va părăsi Camera Reprezentanților pentru a veni la Casa Albă în calitate de consilier responsabil cu relațiile cu societatea civilă.

Dana Remus, fost profesor de drept care a lucrat la Fundația Obama, va conduce serviciile juridice ale președinției.

Julie Rodriguez, director-adjunct al echipei de campanie, va fi directorul Oficiului pentru Afaceri Guvernamentale de la Casa Albă.

Annie Tomasini, fost adjunct al secretarului de presă al Casei Albe când Joe Biden era vicepreşedinte, va coordona activităţile Biroului Oval.

"Sunt mândru să anunţ noi membri ai echipei mele, care ne vor ajuta să devenim mai buni ca până acum. America se confruntă cu provocări majore, iar aceşti oameni aduc perspective diferite şi un angajament comun de abordare a acestor provocări, pentru a deveni o naţiune mai puternică şi mai unită", a declarat Joseph Biden.