FRONTEX: Numărul de migranți care intră în UE prin Balcanii de Vest s-a dublat în 2020
În luna octombrie au fost depistate aproape 3.500 de treceri pe rute terestre din Balcanii de Vest, cu peste o treime mai mult decât în luna anterioară, a spus Frontex, Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă.
Cifrele preliminare arată că în primele zece luni ale anului 2020 au fost detectați peste 19.700 de migranți pe ruta balcanică, mai mult decât dublu față de numărul înregistrat în aceeași perioadă din 2019.
Mai mult de jumătate dintre migranți erau sirieni, iar un sfert erau afgani, conform comunicatului Frontex.
Sosirile totale pe teritoriul Uniunii Europene au scăzut cu 21% față de 2019, „în principal din cauza scăderii sosirilor în estul și vestul Mediteranei”, a menționat Frontex.
În vestul Mediteranei, numărul total de sosiri în primele zece luni ale anului se ridică la 13.400, o scădere de 37% comparativ cu primele zece luni ale anului 2019.
Numărul sosirilor în estul Mediteranei a scăzut cu 75% în aceeași perioadă. Trecerea dintre Turcia și Grecia a fost anterior una dintre principalele rute de migrație către UE.
Frontex a fost acuzată de mai multe publicații europene că este implicată în manevre ilegale de descurajare a solicitanților de azil să ajungă la mal (așa-numitele „illegal pushbacks”).
Grecia, principala cale de acces a migranților către UE, primește asistență din partea Frontex în Marea Egee și la frontiera sa terestră cu Turcia.
Citește și:

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
deci nu vorbesc de cei care vin din tari in razboi,aia sunt refugiati,ok.dar restul...
Nu este normal sa-i intoarca inapoi pe cei care intra ilegal pe teritoriul UE escortati si impinsi spre Vest de marina turca?