Partidul Democrat din Republica Moldova pledează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate în toamna anului 2021, potrivit liderului formațiunii, Pavel Filip. De asemenea, acesta propune un guvern al unității naționale, ”agreat de toate partidele autentice din Parlament”, relatează Timpul.md.

Pavel FilipFoto: Guvernul Republicii Moldova

Filip a enumerat patru pași pe care îi propune formațiunea pentru depășirea crizei în care se află țara, după cum s-a exprimat politicianul.

„Propunem: 1. Elaborarea unui plan anticriză; 2. Instituirea unui guvern al unității naționale agreat de toate partidele autentice din Parlament. Avem nevoie de un consens la acest capitol, o echipă care să ne unească. 3. Curățarea clasei politice, vorbim despre izolarea în Parlament a tuturor celor care au migrat dintr-un partid în altul. 4. Alegeri anticipate libere și corecte în toamna anului 2021”, a spus Filip.

Referindu-se la rezultatele alegerilor prezidențiale, democratul a remarcat că aceasta este o lecție bună pentru toată clasa politică. În opinia lui, mobilizarea masivă a alegătorilor înseamnă că oamenii au așteptări mari de la președinte și că responsabilitatea este mare.

Candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat alegerile din Republica Moldova cu 57,75% din voturi, în timp ce Igor Dodon a obținut 42,25%.