Procurorul general al Germaniei a anunțat luni că un cetățean german născut în Egipt care lucra la biroul de presă al guvernului federal a fost acuzat de spionaj în favoarea serviciului de informații egiptean, transmite Reuters.

Angela MerkelFoto: FRANCOIS LENOIR/AFP/ Profimedia Images

Bărbatul, identificat doar ca Amin K. datorită legilor germane privind protecția vieții personale, lucra la biroul de presă din 1999 și a fost abordat de ambasada egipteană din Berlin în 2010 deși procurorii susțin că acesta ar fi putut lucra pentru serviciile egiptene și mai devreme de atât.

Parchetul general afirmă că bărbatul a fost instruit de către Serviciul General de Informații egiptean să evalueze modul în care Egiptul este înfățișat în mass-media din Germania, potrivit unui comunicat emis de procurorii din această țară.

Bărbatul este acuzat de asemenea că a încercat să ajute serviciul secret al Egiptului să recruteze un alt agent în Germania însă eforturile respective au eșuat, potrivit comunicatului care nu a oferit însă mai multe informații.

Procurorii germani afirmă că autoritățile egiptene i-au promis tratament preferențial bărbatului și familiei sale în schimbul activității de spionaj.

Cazul respectiv a fost menționat în raportul anual al BfV, serviciul de informații al Germaniei, acesta relatând că măsuri au fost luate împotriva bărbatului încă din luna decembrie a anului trecut.

Guvernul german a anunțat că suspectul nu a avut acces la informații la informații sensibile.

Biroul de presă al guvernului german este condus de Steffan Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, sediul acestuia aflându-se la aproximativ un kilometru de cancelaria germană.

Citește și: