Studentul rus Alexei Dudoladov este forțat să parcurgă distanțe mari - sau mai degrabă înălțimi mari - pentru a participa la orele online, tânărul fiind nevoit să se urce într-un mesteacăn din micul sat izolat din Siberia de fiecare dată când are nevoie de conexiune la internet, scrie Reuters.

Alexei DudoladovFoto: Captura video

Tânărul de 21 de ani, un blogger popular și student la Institute of Water Transport din Omsk, localizat la 2,225 kilometri de Moscova, a atras atenția autorităților cerând o acoperire mai bună de internet din vârful mesteacănului acoperit de zăpadă.

În rugămintea sa - văzută de 1,9 milioane de ori pe TikTok și de peste 56.000 de ori pe Instagram săptămâna trecută - Dudoladov îi spune guvernatorului regional Alexander Burkov că în localitatea sa conexiunea sa nu este destul de puternică și nu poate participa la orele online, așa că a trebuit să vină cu o soluție creativă.

”Trebuie să mă duc în pădure, la 300 de metri de sat, și să mă urc într-un mesteacăn care are o înălțime de opt metri ... și intru pe Zoom să vorbesc cu profesorii și să demonstrez că nu chiulesc de la ore fără motiv”, a spus el.

Autoritățile din mai multe regiuni ale Rusiei, inclusiv Moscova, au mutat cursurile în online pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Aproximativ 80% dintre ruși folosesc internetul, dar acoperirea în anumite regiuni izolate poate fi inexistentă.

”De ce oamenii din orașe folosesc internetul din apartamentele lor în timp ce sătenii pot face asta doar ducându-se pe autostrăzi, acoperișuri și în copaci!”, a spus Dudoladov.