RFI, canalul de radio public al Franței, și-a cerut scuze după ce a publicat din greșeală mai multe necrologuri ale unor persoane aflate încă în viață, printre acestea numărându-se cele ale reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii și al fotbalistului Pele, scrie The Guardian.

Regina Elizabeta a II aFoto: Captura YouTube

Reprezentanții RFI au declarat că greșeala s-a datorat unei „probleme tehnice” care a provocat publicarea necrologurilor pe site-ul său în cursul zilei de luni.

„Ne oferim scuzele persoanelor implicate și vouă, celor care ne urmăriți și avem încredere în noi”.

Pe canalul de Twitter al RFI, care a devenit ținta a numeroase ironii după greșeală, a fost publicată o postare în care este anunțată „mobilizarea pentru a rectifica acest bug major”.

Printre persoanele declarate decedate de RFI s-au numărat și liderul suprem al Iranului, ayatolahul Ali Khamenei, fostul președinte al SUA Jimmy Carter, liderul cubanez Raul Castro și actorii Clint Eastwood, Sophia Loren și Brigitte Bardot.

Mogulul francez Bernard Tapie, în vârstă de 77 de ani, a cărui moarte a fost anunțată de alte canale de știri de cel puțin două ori anterior, s-a aflat la rândul său pe lista RFI.